Festivaler och appar - en djupdykning

En festival-app fungerar som en fjärrkontroll som ger festivalbesökarna möjlighet att uppnå den ultimata festivalupplevelsen. Så bör man se på möjligheterna som en app erbjuder. Med hjälp av ny teknik kan en app bjuda på så mycket mer än basinformation om artister och spelschema. Dist Sthlm representerar Appmiral i Norden, ett bolag som har levererat appar till festivaler över hela världen sedan 2010. Men hur interagerar festivalbesökare egentligen med appar? Klicka på bilden nedan för en infographic med insikter och data.

Appmiral investerar ständigt i utveckling och innovation kring nya features och vi är peppade på att hjälpa fler festivaler att maximera upplevelsen för deras besökare framöver. Vi är en one-stop-shop för arrangörer som vill ha en egen app. Vi hjälper även till med finansiering av apparna eftersom det är en fantastisk plattform för varumärken.

Vårt första case blev en succé, här en kommentar från Andréa Wiktorsson på Storsjöyran: "Vår nya festival-app hjälper oss med att ge relevant information till våra besökare. Vi kan även använda den för att kommunicera med våra besökare i realtid. Vi söker ständigt efter sätt att förbättra helhetsupplevelsen för Yran-besökarna och den här appen ligger helt i linje med den ambitionen. Med Dist Sthlms upplägg innebär det även en ny möjlighet för våra huvudpartners att ge ett mervärde till besökarna.”

Hur ser närmaste framtiden ut? Självklart är det fullt fokus på GDPR vilket våra appar har stöd för. När det gäller funktionalitet så kommer vi redan i år erbjuda en högre grad av personalisering och därmed relevans av både innehåll och kommunikation. Interaktiva kartfunktioner, bättre analys- och CMS-möjligheter är andra områden som utvecklats. Till sist, oavsett om du företräder en festival eller sponsor tar vi gärna en kaffe och visar förutsättningarna!